El Meu BlogAquest blog és un recull de records, consells, anècdotes i activitats en un mitjà privilegiat com és la Natura.
 
Està pensat per a tota aquella persona que vulgui treure un xic d’informació per realitzar l’excursió, tant a nivell visual fotogràfic com a nivell de descripció del recorregut. No pretén ser cap guia detallada, ja que cadascú ha de buscar la seva pròpia aventura, dins dels seus límits.
Poc a poc aniré omplint el blog de sortides, des de la primera allà per l’any 1994, pujant el Costabona, fins la darrera, a dia d’avui.
 
Degut al pas del temps i a la millora de la tecnologia, hi ha fotografies que potser no estan a l’alçada de ser publicades, però tenen un gran valor, ja que sense aquestes, la descripció del recorregut estaria orfe de paisatge.
 
La gran part de les fotografies del blog, han estat digitalitzades per escàner, degut unes, al revelat de diapositives i d’altres per tenir-les en paper. Moltes d’aquestes fotografies, han estat donades desinteressadament per companys de sortida, fent possible aquest gran recull de fotos en el blog. A partir de l'any 2010, hi ha el canvi de tecnologia, i les imatges són molt més vistoses. 
 
Les sortides o excursions són de tot tipus, ascensions a cims superiors a 3.000 m., ascensions més modestes però igual d’emocionants, senderisme d’un dia, travesses de dies, vies ferrades, curses de muntanya i d’asfalt ... on gaudireu de les millors vistes a ull d’ocell, d’estanys blaus i verds, de fagedes amb fades, de gorgs amb salts d’aigua, de rius, rieres i rierols, de fonts màgiques amb l’aigua fresca i clara...
 
En totes les fotos des de dalt els cims, intentaré posar nom a pics, colls i valls, per engrandir el coneixement de tot hom, que dies enllà vulgui coronar el cim, fent l'ascensió més enriquidora. 
 
Tot el blog està redactat en Català, llengua materna i idioma de la meva terra. No per això discriminaré cap altre llengua, la Natura no entén d’això i accepta totes, deixant posar el comentaris amb la que cadascú vulgui. A més, hi ha un traductor de pàgina, on un munt d’idiomes esperen a que els facis servir.
 
Agrair a tots els que m’han ajudat a poder fer aquest blog, tant amb la seva companyia com amb el material que m’han deixat.
 
Espero us agradi i quedeu atrapats, fins a ser un més dins de l’aventura.
 
Salut i muntanyes!!
   
Xavier Molas Martorell