21 de novembre del 2015

Montcau (1056) - Cova Simanya, des del Marquet de les Roques

Introducció: Recorregut de senderisme pel parc natural de St.Llorenç del Munt i serra de l'Obac, accedint al cim del Montcau, pujant per la canal del Llor, visitant les coves de Simanya, val la pena endinsar-nos uns metres, i retornar al punt de sortida seguint el GR-5. Les vistes des del Montcau són molt bones, llàstima que el dia no acompanyà. 
   


Ruta circular: Sí
Sortida i arribada: El Marquet de les Roques.
Temps total: 3h04'     Sense parades: 2h28'     Ritme: Moderat
Dificultat: F - Fàcil   Esforç: 1/5 
Distància: 6,32 Km.      Desnivell: +533 m. 
Alçada mínima: 540 m.     Alçada màxima: 1056 m. 
Cims: Montcau (1056 m).
De interès: Cova Simanya.
Acompanyants: Òscar i Joan Rosell. 
Recomanacions: Portar frontal de llum per entrar a la cova. 
Mapa: Editorial Alpina, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, 1:25.000
Aproximació: Des de Sabadell, co-capital de la comarca del Vallès Occidental, anar cap a la població de Castellar del Vallès per la carretera B-124. Es travessa aquesta població i es segueix per la mateixa carretera, direcció Sant Llorenç Savall. Aprox. un parell de quilòmetres abans d'arribar a la població, just abans d'una corba que es travessa un torrent, hi ha una pista molt ben arranjada amb un rètol "La vall de l'hort". Es segueix aquesta pista fins una esplanada que hi ha davant de la casa del Marquet de les Roques, on deixarem el cotxe.
     
Descripció: El dia es presenta tapat i fresc, després de menjar un bon bocata al poble de Sant Llorenç Savall, ens arribem en cotxe fins el punt de partida, El Marquet de les Roques. Són les 9 del matí i fa fred, així què, que millor que una bona caminada...som-hi!!
Des de l'aparcament, cal seguir el GR-5 cap a la font del Llor.
Travessem un pont, 5', per sobre del torrent de la font del Llor, i girem cap a l'esquerra. Aquí s'acaba la pista.
   
Deixem la pista, i seguim per camí el GR-5.


Ens endinsem pel bosc, un tram molt planer, fins que el GR-5 gira a la dreta, just davant d'unes escales de formigó, muntanya amunt. 
   
Deixem el GR-5 a la dreta i seguim cap a la font del Llor.


Nosaltres el deixem, i seguim recte, pujant les escales, on a pocs metres ens trobem la font del Llor, 14'.
  
La font del Llor.


Vista la font de front, hi ha dos camins, un a l'esquerra i un altre a la dreta. Seguirem pel de la dreta. El primer tram, es passa pel mig de la canal del Llor, evitant grans blocs i seguin per rastres de camí, molt evidents. 
  
Tram inicial pel torrent, evitant grans rocs.


Una mica més a munt, i un cop separats del torrent que ens queda a l'esquerra, el camí (ara sí de terra), travessa la canal i segueix, planejant fins a un petit "mirador", lloc on el camí va de cara,  cap a la canal.
Des d'aquest punt, sempre pujarem, a trams més durs a trams més suaus, però sempre pujada i en mig del bosc.
      
Pujant entre el bosc, per la canal del Llor.

Ens retrobem amb el  torrent, i no s'ha de creuar. Seguirem amunt, deixant-lo a la nostra dreta.
Pocs metres més enllà, enllacem amb el GR-5, i tornem a trobar marques vermelles i blanques. Aquest camí és molt més fressat.
No gaire lluny, topem amb el desviament, a la dreta, cap a la cova Simanya, 50'. De baixada li farem una visita, ara seguirem amunt.
   
Desviament, a la dreta, cap a la cova Simanya.


Arribem al coll d'Eres (942m), 56', una gran esplanada, rodejada d'alzines i punt de pas de molts itineraris.
   
Arribant al coll d'Eres (942m).


Tal com hem arribat al coll, el camí a seguir és a la dreta. En mig de dos petits murs de pedra, guanyem alçada pel llom, amb àmplies vistes, tant a dreta com a esquerra, només tapades per la boira i els núvols baixos. En aquest tram descobert, el vent bufa fort accentuant la sensació de fredor.
   
Pujant per la carena. Treu el cap el Montcau.


Arribats a la base del cim, s'accentua la inclinació, buscant el millor lloc per progressar i utilitzant les mans de recolzament, fins arribar a dalt del cim del Montcau (1056m), 1h13'. (Ascens al Montcau des del coll d'Estenalles)
Dalt del cim, allargat i estret, hi ha una taula d'orientació i un vèrtex geodèsic.
   
Òscar i Joan en el cim del Montcau (1056m).
Jo, en el cim del Montcau (1056m).



La tornada la farem pel mateix camí de baixada, Arribant al coll d'Eres (942m), 1h24', girant cap a l'esquerra seguint el GR-5, fins a la desviació de la cova Simanya, 1h30'.
Creuem el torrent i per camí planer, amb molt bones vistes cap a la dreta, arribem a l'entrada de la cova Simanya, 1h36'.
   
Les roques de Finestrelles, des del camí cap a la cova Simanya.


Per entrar, s'ha de pujar un tram molt curt, amb petita grimpada, gens perillosa. Per dintre és molt àmplia, al poc es divideix en dues ramificacions, que s'endinsen en la foscor. La cova té una llargada de 372 m. comptant tots els ramals, el més llarg fa 165 m. Per a més informació consultar les dades de la cova Simanya.
   
Des de dins de la cova, entrada.
Interior de la cova, ramificació de l'esquerra.



Sortim de la cavitat i retornem al punt del camí del desviament de la cova, 1h41', girarem a l'esquerra, en baixada i seguint el GR-5, que no el deixarem fins el final del recorregut.
Deixarem, a ma dreta, el camí per on hem pujat, i seguirem cap a l'esquerra, segons ens indica el pal informatiu, 1h47'.
Es camina pel vessant est, amb baixada molt suau i poc pronunciada, en mig d'alzinars i de tant en tant, algunes clarianes, on el camí, arrapat a la roca, penja d'un fil.
Cada cop tenim més a prop les pedres de Finestrelles i la carena dels Emprius.
   
Roques de Finestrelles, a la carena dels Emprius.


Arribats al collet del Llor o de la Vall (778m), 2h04', deixarem el camí que surt de front cap a aquestes roques, i girem a la dreta.
   
Collet del Llor o de la Vall (778m). Davant tenim la carena dels Emprius.


Forta baixada amb moltes corbes, per dins el bosc. El descens és molt ràpid i enseguida ens trobem amb les escales, 2h18', on cap a la dreta trobem la font del Llor. El nostre camí va  a l'esquerra, passarem el pont de la Font del Llor, 2h23', i seguint per pista, fins l'aparcament del Marquet de les Roques, 2h28'. 
   
El Marquet de les Roques, darrera les roques de Finestrelles.


Sembla que la boira i els núvol han marxat, ara el sol s'imposa, deixant un dia radiant.
   
Pots veure el track del recorregut a Wikiloc.

Dóna vida al blog, deixant una opinió o comentari, gràcies.

      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel comentari !!